Oct 9, 2012

Éjjel a szabadban

Az oerlikoni uszodát tisztítják és javítják, ebből az alkalomból Zürich Város Sporthivatala menő ajándékkal kedveskedik az úszni vágyóknak. Történetesen létezik az oerlikonitól úgy 2 kilométerre egy másik, 50 méteres sportmedencével felszerelt uszoda a Freibad Seebach. Freibad, magyarul szabadstrand, ami a rendes éves menetrend szerint már szeptember harmadik hete óta zárva van, a felújítás alatti kéthetes nyitvatartás pedig egy olyan hiperextra dolog, amit csak azért léptek meg, mert tényleg nincs más nagy kapacitású uszoda, ahová a nép mehetett volna.
Seebach az oerlikoni teljes értékű pótlása próbál lenni, így 6-23 óráig van nyitva, van rendes öltözője zuhanyzóval, hajszárítókkal, mindenhol ideiglenesen telepített fűtőventillátorokkal. A medencébe és a partra ideiglenes világítást is telepítettek, este a gőzölgő medencében úszni már-már olyan volt, mint a Lágymányosi híd (bocs, Rákóczi) mellett a Vituki uszodában télen vízilabdázni. A pénztáros úszómester annyira odavolt ezért az egész őszi alkalmi szabadtéri uszoda dologért, hogy megkért, hogy ha egy kicsit is tetszik a hely ebben a formájában, akkor írjak visszajelzést a Stadt Zürich Sportamtnak (fordítás az első mondatban :-) ), hogy rendszeressé tegyék a szezon ilyetén történő őszi meghosszabbítását. Írni fogok.
(Kép: útbaigazífó tábla a Freibad Seebach bejáratától 50 méterre, sajnos a közelebbről készült képet a telefon valamiért rosszul mentette el.)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...