Jan 8, 2013

A városi uszoda

Ma még visszapattintják az érdeklődőket a kapuból, de jövő héten szombaton hivatalosan újranyílik a közönség előtt a Hallenbad City, azaz a Városi Uszoda. Az 1 db 50 méteres és 1 db oktatómedencés uszoda eredetileg 1941-ben nyílt meg, kinézetét Hermann Herter Zürich város építésze a berlini Gartenstrassei uszodáról mintázta. A felújítás már 2010 májusában elkezdődött, és bár a tervek szerint 2 évig tartott volna (már ez sem hangzik túl elhamarkodottnak), rossz minőségű anyagok beszerzése miatt végül 2 és félnél is több évre nyúltak a munkálatok.
Az újranyitás után a zürichiek (állítólag) kedvenc uszodája minden nap 6-22 óráig lesz nyitva, ezzel párhuzamosan pedig az oerlikoni uszoda a hihetetlen 6-23 óráig tartó nyitvatartás helyett már csak 6-22, illetve hétfőn, kedden, csütörtökön csak 20 óráig várja az úszókat és lubickolókat.
A "Badi-info" e-fürdőhírlevelet (ilyen is van) járatóknak még egy plusz gesztussal is kedveskedik a zürichi sporthivatal: jövő hétfőn négy alkalommal 1 órás vezetett túrát tartanak a gépészeti berendezésekre, öltözőkre és medencetérre kíváncsi látogatóknak, ehhez mindössze egy előzetes telefonos regisztráció szükséges. Még az is lehet, hogy benevezek rá.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...